Saturday, July 25, 2009

friendly dgn team brunei darulsalam



pada 25 july bertempat di pusat sukan universiti malaya aku dgn lan di jemput bermain dgn team uniks. team uniks akan memgadakan perlawanan persahabatan dengan team yang didatangkan khas dari brunei... tengoklah gelagat aku dgn team uniks masa perlawanan tu..



fizi dgn sufri bukan main lagi lompat.... susah tau nak jaga diaorang nie... walaupon gemuk but fit.
basketball lah katanya.. kita tolak dia alih2 kita yang jatuh. hu.hu
masa ini abg kamal tergolek dgn gs brunei... kesian dia...

diaorang ni boleh di katakan hebat juga..... aku suka tengok ga shoot.... semua menjadi.... aku x tahu lah ilmu apa yg di pakai.... hu.hu

Monday, July 20, 2009

hari merdeka @ spain

klu dah rezeki jangan di tolak musuh jangan di cari itulah kata perpatah orang tua-tua.. selepas balik daripada london aku sambung pulak keje ke spain.... sambut merdeka katanya kat sana... dah org nak bawa ikut aje lah he.he...
dalam banyak trip yang aku pergi inilah trip pertama yang aku kena puasa kat oversea.... best juga pengalaman katanya.... kat sini malam pendik siang bukan main panjang... dugaanya... hu.hu tengok mat salleh bercium kat tepi jalan sana sini....

masa ni sehari sebelum puasa.. klu x silaplah.... ni jer masa nak jalan...
ni lantar zaragoza.. kira tempat nie paling cantilak aku gi masa ni.. kat sini banyak burung merpati best jugalah.... he.he
tempat shoping lah ni.. lebih kurang shoping kat petaling street yg ada sekarang nie.... cuma x ader gerai tepi jalan je..... aku x shoping banyak coz x ader apa yang menarik kat sini... hu.hu...
banyak barang x halal drp halal....
x tahu lah betul atau tidak... orang kata ni masjid dulu now dah jadi church.....klu tengok betul ader sikit seni bina islam sikit dan yang lain dah tukar...cantikan...
pose jap dgn duta malaysia...ni masa melawat rumah duta malaysia kat spain.... aku rasa duta ni yang paling muda yang aku kenal drp banyak duta yang aku jumpa... dia baik sangat....
artistana istana budaya yang mengadakan persembahan di spain @ zaragoza..( merdeka )

Sunday, July 19, 2009

Laman santai istana budaya

Friday, July 17, 2009

show @ london

waktu tengah buat latihan untuk show malam... perasmian malaysia week
kak maila sebelum show... cantik x he.he..
baju dia di taja sepernuhnya oleh kraff tangan malaysia...
Abg azli kat atas pentas.. handsomenya...
ni show untuk memperkenalkan perkahwinan masyarakat melayu.. waktu ni ramai mat saleh suka... yelah klu siapa yang gi merenjis dapat pulak buah tangan ( bunga telur )....
kawin olok2 pun jadilah..... klu betul x tahu bila.... hu.hu
artistana istana budaya wanita.. anggung mangayakan pakaian
masyarat sarawak.....

Artistana istana budaya...... yg lelaki segak mengenakan busana masyarakat johor...
siapa x kenal kan dato mahathir lokman... host of the day...
adik cilik drp tunas budaya sabah....

menwakili suku kaum cina ....dua space dance theater dgn tarian kipas yang memukaukannya... hebat.....
tofa dgn taria klasiknya mewakli suku kaum india.....


last days show semua bergembira......horeyyyy...... nak balik malaysia... he.he.. dah x sanggup makan maggie.....hu.hu



video

Monday, July 13, 2009

London

pada pertengahan bulan ogos 08 aku pergi berjalan2 di tempat yang mana aku idam-idamkan sejak aku di bangku sekolah lagi.... alah lihat pada gambar pun dah tahu kan London.... yelah nak pergi sendiri memang x mampu... lagi pun kos nak pergi ke sana ya allah mahal sungguh... kalau kut pada gaji kerja memang x mampu..mmm klu kumpul mungkin boleh. but 5 tahun lagi kok. ha.ha.. nasib baik lah ader org nak bawa so ikut jelah.. jom aku bawa korang menerokai bandar London....

senang citer aku berkerja di kementerian kebudayaan.... alah istana budaya semua orang tahu kan.... so bulan ogos 08 Malaysia mengadakan malaysia week kat sana selama 2 minggu... kira berjalan sakanlah aku nie sambil buat kerja.... tempat aku buat show dekat dengan London bridge.... so ramai mat salleh datang tengok orang malaysia buat show....
klu x silap aku perjalan antara malaysia ke london mengambil masa selama 12 jam klu x silap lah.....klu salah mintak maaf yer.. cuba bayangkan 12 x kematu bontok aku nie.. hu.hu. but ok lah dengan layanan yang di berikan oleh cabin crew MAS.. semuanya hilang...

klu boleh terbang macam nak terbang je kat atas jambatan london tu.. he.he. but x mampu...apa kan daya aku bukan superman..
kat belakang tu jambatan london.... ok lah puas aku tengok tiap2 hari masa buat persembahan kat sini..
masa kecik2 aku selalu tengok bengunan nie... yelah masa tu x tahu nama dia... now dah kenal.. klu orang melayu sebut jam dinding , mat salleh pulak sebut big band... he.he
seronok n puas dapat lihat dpn mata.. hajat aku dari kecil dah tercapai..

ni kat oxfort steer..orang kata barang kat sini murah... masa jalan kat sini aku jumpa orang malaysia meniaga kat sana... katanya dia duduk kat wangsa maju.... classkan orang kita ade buka kedai kat sini...



naik tube.....murah je rm 35 satu hari perjalanan..

rasa2 kenal pompuan nie..... yg pakai baju pink tu kak anita aziz model malaysia... n yang sorang lagi kat maila klu tengok iklan tumix tentu kenal dia.klu salah eja jangan marah tau... hu.hu. diaorang berdua ni model di jemput buat persembahan juga kat london nie..

yang nie abg azli tengok badan dia dgn badan aku.... hu.hu jauh berbeza kan... dia ni salah seorang model lelaki.... baik tau dia ..

tot.tot.tot... ingat x keropok yang warna merah tu.... ader bas ni kan..... masa kecik tengok je dalam tv or kat keropok tu.. now dan jumpa depan mata......but x sempat nak naik.... x ader masa ..
klu kat london ader eye on london but malaysia pon ader but kat london besar sikit dia punya roda tu.. klu x silap sekali naik 50 poun kok.... mahal tau....

Check Spelling
ni semua muka2 dah x sabar nak balik malaysia.... sebelum balik pose jap ramai2 depan hotel......
tengok seyuma siapa yang paling menarik....

sempat pose dgn pak ngah masa kat airport sebelum terbang balik ke malaysia......